Beeldredacteur

Voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken werk ik als beeldredacteur, ook wel videocontentspecialist genoemd. Ik maak videoproducties zoals reportages van (buitenlandse) werkbezoeken, videoboodschappen van ministers en thematische videoserie’s. Ook ontwikkel ik de strategische inzet van videocontent. Daarnaast deel ik kennis en vaardigheden over videoproductie en storytelling. Alles in afstemming met redacteuren van de newsroom, woordvoerders en communicatieadviseurs.

Alle videocontent die ik maak wordt online gepubliceerd, van het Youtube-kanaal tot de ministeriele en corporate accounts op Linkedin, Facebook, Twitter en Instagram. En sinds de COVID-19 pandemie worden mijn beeldproducties ook regelmatig in seminars en online conferenties gebruikt.

In 2019 hebben we twee contentreizen kunnen maken: samen met een productiecoordinator en de beeldvoerder-fotograaf maakten we beeldverhalen in Soedan en in Rusland. Op die manier lieten zien wat Nederland doet in het buitenland op bijvoorbeeld het gebied van mensenrechten, agrofood en handelsbevordering, en gendergelijkheid.