Video's

Opnames docu Het Gevoel van Zwart

Nu de financiering rond is gaan we op volle kracht verder met de docu Het Gevoel van Zwart over de blinde kunstenaar George Kabel. De tweede draaidag  in het atelier leverde prachtige beelden op van George die op de tast aan het beeldhouwen is. Indrukwekkend! Samen met de opnames die we eerder al maakten in het van Abbemuseum in Eindhoven begint zich al een mooi verhaal te vormen rond het bijzondere verhaal van George die op latere leeftijd blind werd en zijn leven weer zin wist te geven door zich te storten op het kunstenaarschap. Bijgevoegde video laat een fragment zien uit de eerste montage.

17e eeuwse perspectiefkast Museum Bredius

Museum Bredius is in het bezit van de enige perspectiefkast in Nederland en zet deze kast centraal in een educatieve tentoonstelling over fascinatie voor het misleiden van het publiek. De perspectiefkast, waarvan er maar zes bestaan in de wereld, wordt getoond in een nieuwe presentatie, zodat de kast weer even verrassend is als in de 17e eeuw bedoeld was. Voor het museum maakte ik een impressie van de opening van de tentoonstelling Schoonheid Misleidt. De film wordt ingezet op social media kanalen.

Gebiedstransformaties Rotterdam

Rotterdam is een stad van transformatie en dat hoort ook bij een havenstad, zegt stadshistoricus Paul van de Laar. Voormalige bedrijfs- en havengebieden in de stad krijgen een nieuwe bestemming voor onderwijs, creatieve maakindustrie, innovatiecentra, horeca en publieksvoorzieningen.

In opdracht van Voor de Buis Producties maakte ik voor de Gemeente Rotterdam een film over de transformatiegebieden RDM, M4H, RCD, ZoHo en Noord. Met eindgebruikers Woodwave, Eurotrash United, Kookpunt, CIC en RDM Campus.

Rotterdam: an innovation success story

Dat Rotterdam een stad is die werk maakt van innovatie bewijst deze film die ik maakte voor de gemeente Rotterdam. De film wordt vertoond op DIF, het Disruptive Innovation Festival.  We horen hoogleraar transitiekunde Jan Rotmans uitleggen dat Rotterdam van oudsher een stad is van vernieuwing en in staat zal zijn om grote groepen mensen mee te nemen in de nieuwe economie.

Aan de hand van vier voorbeelden zien we hoe innovatie in Rotterdam plaatsvindt: zo gaan de dames van serVies samen met de Rotterdammers  fijnstof oogsten om er servies mee te beschilderen.  BlueCity is gevestigd in een voormalig tropisch zwemparadijs dat nu plaats biedt aan start ups in de circulaire economie. Op een oude scheepswerf zit RDM Campus, het vormt het epicentrum in de verbinding van het Rotterdamse onderwijs met de innovatieve maritieme industrie. En tot slot zien we stadsmarinier Marcel dela Haije, een ambtenaar 3.0 die op onconventionele wijze het stadsdeel zuid veiliger maakt..

De film Rotterdam: an innovation success story maakte ik in opdracht van Voor de Buis Producties met cameraman Armin van Asch, geluidsmannen Kees van de Knaap en Jeroen Les en met editor/animator Felix Spanjaard.

https://www.thinkdif.co/sessions/rotterdam-innovating-city