TV-series en videoproducties

Vanuit mijn achtergrond als televisiejournalist maak ik TV-series en videoproducties. Tot mei 2019 deed ik dat in opdracht van videoproductie-bedrijven of als zelfstandig producent. Vervolgens werkte ik tot september 2021 als beeldredacteur bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag.

Het soort van producties is zeer gevarieerd: van impressiefilms, gescripte films met acteurs tot tv-series met presentator.

Als het format of het budget daarom vraagt maak ik de opnames zelf als camerajournalist. Maar ik werk ook graag met een professionele cameraploeg, eventueel ondersteund door collega’s voor redactie en productie. Zonodig werk ik videoconcepten uit en creĆ«er ik formats voor opdrachtgevers. Regelmatig neem ik de montage zelf voor mijn rekening (Premiere en Final Cut Pro) maar even vaak werk ik samen met een editor om films en tv-series op hoge kwaliteit af te ronden.

Ik beschik over de vaardigheden, faciliteiten en een netwerk om producties van begin tot eind zelfstandig af te ronden. Dat betekent dat ik offertes en begrotingen opstel, subsidies aanvraag, freelancers inhuur en projectmanagement en budgetbewaking voor mijn rekening neem.