Rotterdam: an innovation success story

Dat Rotterdam een stad is die werk maakt van innovatie bewijst deze film die ik maakte voor de gemeente Rotterdam. De film wordt vertoond op DIF, het Disruptive Innovation Festival.  We horen hoogleraar transitiekunde Jan Rotmans uitleggen dat Rotterdam van oudsher een stad is van vernieuwing en in staat zal zijn om grote groepen mensen mee te nemen in de nieuwe economie.

Aan de hand van vier voorbeelden zien we hoe innovatie in Rotterdam plaatsvindt: zo gaan de dames van serVies samen met de Rotterdammers  fijnstof oogsten om er servies mee te beschilderen.  BlueCity is gevestigd in een voormalig tropisch zwemparadijs dat nu plaats biedt aan start ups in de circulaire economie. Op een oude scheepswerf zit RDM Campus, het vormt het epicentrum in de verbinding van het Rotterdamse onderwijs met de innovatieve maritieme industrie. En tot slot zien we stadsmarinier Marcel dela Haije, een ambtenaar 3.0 die op onconventionele wijze het stadsdeel zuid veiliger maakt..

De film Rotterdam: an innovation success story maakte ik in opdracht van Voor de Buis Producties met cameraman Armin van Asch, geluidsmannen Kees van de Knaap en Jeroen Les en met editor/animator Felix Spanjaard.

https://www.thinkdif.co/sessions/rotterdam-innovating-city